به گزارش ایسنا، پیری با بروز انواع بیماریهای مرتبط و تغییر ظاهر جسمانی با سرعت متفاوت در افراد مختلف نمایان میشود. در گذشته دانشمندان آسیبهای وارد شده به سلولها در طول زندگی را علت این امر میدانستند، اما آن زمان تاثیر وراثت بر این روند به طور دقیق مورد بررسی قرار نگرفته بود.
در حال حاضر محققان موسسه کارولینسکا در سوئد و موسسه زیستشناسی پیری ماکس پلانک در آلمان دریافتند آسیب DNA در میتوکندری که معروف به موتورخانه سلول، مکانی که مواد قندی را به انرژی مصرفی تبدیل میکند تا حدودی سرعت روند پیری در موشهای آزمایشگاهی را کنترل میکند. DNA میتوکندری فقط شامل ژنهای انتقال یافته از مادر است.
نیلز گوران لارسون، محقق این تحقیق از موسسه ماکس پلانک اظهار کرد: در گذشته اثبات شد آسیب وارده به میتوکندری موجب پیری در حیوانات میشود، اما درحال حاضردریافتیم این آسیبها از زمان تولد موجود و از مادر به فرزند انتقال یافته است.
DNA میتوکندری با آنچه در هسته سلول از والدین به فرزند انتقال یافته متفاوت است و با گذشت زمان آسیب میبیند و انرژی تولیدی سلولها به تدریج غیرفعال شده و پیری آشکارمیشود. این تیم تحقیقاتی دریافتند افزایش میزان آسیب در موشها با کاهش میزان آمادگی جسمانی مرتبط است.
وی افزود: با وجود اینکه این نتایج برسرعت روند پیری در انسان نیز دلالت میکند، اما نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.